tiistai 1. syyskuuta 2015

Totta vai tarua? Kokonaisuuden määrä kuitenkin karua.

Maahanmuuttoviraston tilastoja tutkiessa huomaa seuraavaa. Vuoden 2015 turvapaikka- ja pakolaishakemukset ovat edenneet kuukausittain seuraavasti.


Mukana ne maat, joista eniten hakijoita. Huomattavaa, että esimerkiksi Syyriasta oli tullut vain noin 200 hakijaa, vaikka media siitä erityisesti huolehtii. Kuitenkin tästä havaitsee huiman hakijoiden määrän nousun toukokuussa.


Syyrialaiset turvapaikanhakijat 2015



Vuodelta 2014 samat hakijamaat näyttivät seuraavilta:


Kokonaisuutena määrät olivat hyvin tasaisia, vaikka esim. Irakin tilanne oli huono ja Somaliassa tilanne on todennäköisesti parantunut tähän vuoteen mennessä, josta täytyy olla iloinen ja erittäin iloinen.

Kansalaisjärjestöt ovat olleet "tyrmistyneitä" hallituksen kehitysavun leikkauksesta aina toukokuusta lähtien, jolloin hallitusohjelmaan leivottiin juuri kehitysavun leikkaukset. Juuri ne järjestöt, joilla on parhaat yhteydet ja vaikutusmahdollisuus ns.kentälle, leireille ja avustettaville alueille. Samaiset järjestöt hallitsevat suuria rahoja perustaessaan vastaanottokeskuksia tulijoiden määrien kasvaessa. Joillakin opposition politiikoilla on ihmeellisiä "aavistuksia" ja vaatimuksia (24.8) uusista keskuksista. Vain muutama tunti ja Kontiolahden Paiholan vastaanottokeskus "avataan". Samankaltainen kaava vaikuttaa olevan toteutumassa usemmassa kaupungissa.

Tekee kovasti töitä vältellä ajatusta siitä, että nykyisillä hurjilla turvapaikanhakijoiden virroilla ja kehitysavun leikkauksista harmittelevilla järjestöillä (älähdys, välähdys, värähdys), ei vahingossa sattuisi olemaan yhteyttä. Näinhän ei tietenkään voi olla, vaikka hallitusohjelman jälkeen turvapaikanhakijoiden määrät moninkertaistuivat hetkessä.


11.10.2015 päivitys http://www.lansivayla.fi/artikkeli/326347-dosentti-huomasi-google-tiesi-suomen-pakolaisaallosta-jo-kesan-alussa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti