keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

"Pelolle ei saa antaa valtaa" ja ei anneta!

"Pelolle ei saa antaa valtaa" lausunnosta on tullut arkipäivää terrori-iskujen Euroopassa. Google antaa sanonnalle yli 98 000 hakua 27.7.2016 ja määrä tulee varmasti lisääntymään jopa kiihtyvästi.

Maailma heräsi epäuskoisuuteen television välityksellä 9.11.2001. Tästä alkoi ennen näkemätön jahti, jossa ylitettiin järkevyyden rajat esimerkiksi hyökkäyksellä Irakiin. Taustalla kieroilua sekä valehtelua. Tämä ajoi todennäköisesti läntisen maailman pitkäaikaisesti tilanteeseen, jossa vastakkainasettelu yhteiskuntajärjestelmien välillä eskaloitui ja tämän seurauksia joudumme nyt elämään.

Tilanteen keskiöstä löytyy islam, joka on uskonnon lisäksi yhteiskuntajärjestelmä, joka törmää ajoittain länsimaisen tasa-arvoon ja demokratiaan. Tämän arvotaistelun seurauksena etenkin Eurooppa on saanut kilpeensä useita radikaaleja hyökkäyksiä uhreineen. Tässä 2010 luvun iskuja.

Euroopassa on lanseerattu "pelolle ei saa antaa valtaa" lausunto, jota poliittiset johtajat mielelään hokevat turvajärjestelmien takaa. Vastaavasti tämä "pelko" alkaa vaikuttamaan jo jokapäiväiseen elämään asioiden väistelynä.

- Charlie Hebdo ei julkaise enää muhammed pilakuvia
- lastenohjelmia sensuroidaan
- Aku Ankan kantta sensuroidaan
- ranskalainen media alkaa piilottelemaan
- South Parkin jaksoa sensuroidaan
- Suomen pääministeri pyytää anteeksi yksityisen julkaisun pilakuvia
- Ranskassa perutaan tapahtumia

Näitä vastaavia löytyisi etsiessä vaikka kuinka paljon. Kyse on nyt siitä, että tähän asti pelolle on annettu liikaa tilaa ja väistelty, piilouduttu sekä sensuroitu. Hyökkäykset länsimaisia yhteiskuntia vastaan on mennyt jo niin pitkälle, että se haiseva raato on uskallettava nostaa pöydälle ja tarkasteltava tosiasioita siitä yhteiskuntajärjestelmästä, joka niitä aiheuttaa. Se yhteiskuntajärjestelmä alistaa naisia, yllyttää väkivaltaan sekä aliarvioi muita kulttuureja tarkoitusperänään valloitus (jopa aseellinen jihad islamin vahvistamiseksi) eikä rinnakkainelo.

Kirjaimellisesti "pelolle ei saa antaa valtaa", ei niin, mutta tähän asti näin on toimittu. Olisiko jo aika toimia toisin? Islamistit on kotiutettava, ei kotoutettava ja huumori, pilakuvat, lastenohjelmat sallittava, vaikka niissä käsitellään kyseisen yhteiskuntajärjestelmän uskontoa, lakia tai kulttuuria. Jos se jossain ottaa päähän, niin se on sen pään migreeni, ei länsimaisen yhteiskunnan.

Jussi Halla-aho kiinnitti asiaan huomiota jo yli kymmenen vuotta sitten. Mitä on tänä aikana tapahtunut muuta, kuin lisääntyviä islamistien terrori-iskuja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti