torstai 1. lokakuuta 2015

Kuinka turvajärjestelmät toimivat, vai toimivatko?

Keskitetty kyberhäirintä alueellisesti sotkisi terveydenhuollon järjestelmät. Myös erikoissairaanhoito on tähän kytköksissä. Huomattava määrä pelastushenkilökuntaa pystytään hetkessä ajamaan sokeiksi ns. tiedottomaan tilaan. Tämä söisi huomattavasti resursseja, jotka ovat turvallisuuteen varattuja. Tulevaisuuden rähinät käydään verkossa ja uhrit löytyvät todennäköisesti hoivan ja sairaanhoidon puolelta. Yhteiskunta ei ole tälläiseen tilanteeseen varautunut riittävästi ja suojaukset eivät toimi tai toiminnat estävät muita järjestelmiä toimimasta.

Jo kotona hoidettavien lääkityksen sekä koetulosten sekoittaminen aiheuttaisi suuren työtaakan hoitohenkilöstölle sitoen resurssit laajalle alueelle. Myös hoitoon liittyvän tiedon välitys romahtaisi ja tämä vaikuttaisi varmasti potilasturvallisuuden.

 http://yle.fi/uutiset/pohjois-karjalassa_laaja_verkkohyokkays__kohteena_muun_muassa_potilastietojarjestelma/8343829

15.2.2016 Tietoverkkojen merkitystä ei ymmärretä.
"Suomessa ilmenee Koivusen mukaan vielä jonkin verran ymmärtämättömyyttä siitä, miten paljon yhteiskunta ja suomalaisten arki on nykyään tietoverkkojen varassa. Ongelmia on jopa huoltovarmuuskriittisillä aloilla, Koivunen arvioi."

" Ei olisi temppu eikä mikään pakottaa järjestelmiä virhetilanteisiin. Meillä olisi mahtavat logistiset ongelmat parilla enterin painalluksella." 

24.2.2016 Ministeriöitäkin jo kiusataan. Ongelmia on valtiovarainministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriön sivuilla. Myös valtioneuvoston kanslian ja Rahoitusvakausviraston sivut pätkivät tai eivät toimi lainkaan.

24.5.2016 Potilasturvallisuus vaaraantuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti