keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Karjalaisessa taas toimitellaan

Karjalaisen uutisointi lasten ja nuorten terapioista.

Tiistaina 18.10.2016 sanomalehti Karjalainen julkaisi nettisivullaan Marita Jalkasen toimittaman uutisen, jossa väitettiin Joensuun kaupungin lopettavan loppuvuodeksi lasten ja nuorten terapiapalvelut. Uutinen perustui sosiaali- ja terveyslautakunnan osavuosikatsauksen tekstiin, joka oli tulossa vasta lautakunnalle käsiteltäväksi. Valitettavasti kyseistä uutisankkaa jaettiin Karjalaisen sivuilta yli 2500 kertaa ja iltalehtien nettisivuilta ainakin saman verran aiheuttaen Joensuulle negatiivista julkisuuskuvaa ilman, että asiasta oli edes päätetty.

Kuten lautakunnan myöhemmin tiistaina  tehty päätös osoittaa, koko lautakunta on ollut yksimielinen siitä, ettei lasten ja nuorten terapioita jätetä pulaan. Itse näitä terapiapalveluja tuottavana suorastaan vyörytin kahden perussuomalaisen voimin terapioiden ennaltaehkäisevää vaikutusta esille.

Tieto päätöksestä on ollut jo klo 18.00 esillä ja toimittajan saatavilla Facebookissa lautakunnan perussuomalaisten  jäsenien sivuilla. Tietysti toimittaja Jalkanen olisi myös voinut soittaa lautakunnan näkemysrikkaalle puheenjohtajalle tai kenelle tahansa jäsenelle ja kysyä, mikä tilanne erityisen tärkeän asian kanssa oli? Myös ennakolta tietoa virkamiehiltä olisi voinut saada. Nyt itse päätöksen uutisointi tapahtui kolmannen osapuolen (vihr. kansanedustaja) Facebook kirjoituksen johdosta, jolla ei ole ollut edes päätöksestä käytössään julkista faktaa, sillä se julkaistiin vasta keskiviikkona aamulla Joensuun kaupungin sivustolla.

Syksyllä 2016 julkaistun kirjan (Kamppailu vallasta) mukaan Perussuomalaiset olivat osaavin somea käyttävä puolue ja vahva keskustelun herättäjä. Miksi tätä mahdollisuutta ei paikallinen media halua tai osaa käyttää?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti