perjantai 25. joulukuuta 2015

Turkin tie, minne vie?

Turkkia suorastaan hinattiin EU-jäseneksi Olli Rehnin toimesta. Onneksi tie on ollut hidas ja mutkainen. Prosessia on aloitettu jo 1999, jolloin EU hyväksyi maan jäsenehdokkaaksi, ja maan oletettiin tekevän uudistuksia moneen suuntaan, etenkin demokratian, Mutta mitä tapahtui? Turkkilaiset äänestivät toisin. Valtaan nousi AKP-puoluetta johtava Erdogan, jonka saavutuksena vaikuttaa olevan Turkin siirtäminen kohti keskiaikaa monella sektorilla. Uusin villitys on koulu-uudistus, jossa kouluja muutetaan hallinnon hallitsemiksi koraanikouluiksi, joissa suorastaan koulutetaan poliittisia imaameja valtion tarkoituksiin. Eurooppalaiselta näkökannalta tämä tarkoittaa sitä, ettei Turkkia missään tapauksessa tule laskea Unionin jäseneksi, sillä sen vaikutusvalta kasvaisi liian suureksi väestörikkaana maana. Lisäksi Turkin näytöt alueen turvallisuustilanteen vakauttamiseksi ovat erityisen heikot ja kriisit naapurimaa Syyriassa sekä kurdeja vastaan vain pahenevat.

2.1.2016 Nyt Turkissa halutaan keskittää valtaa presidentille. Hitler mainittu.

14.1.2016 Halonen oli "naitattamassa" EU:ta ja Turkkia 2011. "Halonen vertasi tiedotustilaisuudessa Turkin EU-pyrkimyksiä avioliiton solmimiseen.
- Nyt ei ole tärkeintä, milloin häät eli Turkin EU-jäsenyys toteutuu vaan se, millainen tästä avioliitosta eli Turkin ja EU:n välisestä suhteesta on tulossa, Halonen sanoi tiedotustilaisuudessa."
Onneksi näin ei päässyt käymään, ja olisi kiva tietää mitkä maat olivat fiksuja. "Miksi jotkut maat vastustavat Turkin EU-aikeita." Tuumasi Tarja Halonen. Kuinka väärässä hän olikaan.


3.2.2016 Lisää rahaa tungetaan Turkille, joka ei pidä velvotteitaan. Suomen osuus on 28,4 miljoonaa euroa.

7.4.2016 Turkki menossa kohti pimeyttä? Ja kovaa vauhtia.

- "Aiemmin liberaalin muslimidemokratian kehittämistä lupaillut valtapuolue AKP johtaa maata nyt aivan päinvastaiseen suuntaan."
 – " AKP:n johdolla Turkki on sallinut kansainvälisen jihadismin pesiytyä omien rajojensa sisälle, sillä seurauksella että maassa on nyt määrittelemätön joukko turkkilaisia Isis-soluja"

31.5.2016 Turkissa joutuu jo tuomiolle, jos arvostelee presidenttiä

Oikeusistuin antoi entiselle Miss Turkille 14 kuukauden ehdollisen vankeustuomion presidenttiä loukkaavan runon levittämisestä.


15.7.2016 Turkissa vallankappaus, joka epäonnistui. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001221351.html

26.11.2016 Saksa ajaa Turkkia EU:n jäseneksi islamisoitumisesta huolimatta. http://www.talouselama.fi/uutiset/saksa-eu-n-ei-pida-jaadyttaa-keskusteluja-turkin-jasenyydesta-6602590

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti