perjantai 20. maaliskuuta 2015

Maahanmuutto ja taakanjakomekanismi

Euroopan Unionissa valmistellaan keinoja, joilla eteläisten reuna-alueiden siirtolaismääriä jaettaisiin useiden Euroopan maiden huollettaviksi. Tämä mekanismi suunnitellaan toimivaksi niin, että laittomat ja lailliset siirtolaismäärät jakautuisivat seuraavan ajatusmallin mukaan. Maat joiden bruttokansantuote on suhteellisen suuri ja väestöntiheys pieni sekä jo vastaanotetut siirtolaismäärät pienet joutuisivat kantamaan kasvaneen vastuun kokonaisuudesta. Syntyneessä tilanteessa Suomi olisi selkeästi Euroopan kärkeä ja suhteellisesti saisimme huomattavasti kasvavan siirtolaisten määrän.

Lupaperusteisilla siirtolaisilla on jo tiedossa joku kohde, jonka mukaan he sijoittuvat Eurooppaan. Taakanjakomekanismi koskisi todennäköisesti lähinnä luvatonta siirtolaisuutta, joka ohjattaisiin kasvavissa määrin esim. Suomeen ja olisi mahdollisesti samalla jopa maamme perustuslain vastainen?

Alueellisesti Savo-Karjala olisi suurella todennäköisyydellä pakotettu vastaanottamaan kasvavaa määrää haasteellisesti ja kustannusrikkaasti kotoutettavasta siirtolaisuudesta, kun suurien kaupunkien lähiöiden asuntokanta alkaa olla jo täyttynyttä. Siirtolaisuus alkaisi siis näkymään alueilla, joilla jo muutoinkin on työpaikoista köyhyyttä.

Suomi tarvitsee seuraavaksi hallituksen, joka ajaa tässäkin asiassa ensisijaisesti Suomen etua. Perussuomalaisten vaaliohjelmassa on tähänkin haasteeseen hyviä ratkaisuja sekä onneksi Suomella on Jussi Halla-ahon kaltainen osaaja tiedottamassa taakanjakomekanismiin liittyvästä päätöksenteosta. Nykyinen kehitys on mielestäni huolestuttavaa ja häviäjiksi tässäkin joutuisivat pienet kunnat, pienet valtiot ja Euroopan parlamentissa pienen äänimäärän omaavat, jollei tuleva hallitus ymmärrä pitää neuvotteluissa suomalaisten eduista kiinni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti